Tule IPU:n ehdokkaaksi

Tule Itsenäisyyspuolueen (IPU) kuntavaaliehdokkaaksi – Toimi näin

Kuntavaalit pidetään 9.4.2017. Ehdokaslistat on jätettävä kuntien keskusvaalilautakunnille viimeistään 28.2.2017 klo 16.

Miksi lähteä IPU:n ehdokkaaksi?

Kuntavaaleissa valitaan kunnanvaltuutetut, jotka valtuustoissa käyttävät kunnan ylintä päätösvaltaa. Kunnissa järjestetään koulutuksen lisäksi vielä suuri osa terveydenhoidon ja sosiaaliturvan palveluista. Jatkossakin kuntien vastuulla on monia muita kuntalaisten elämään suoraan vaikuttavia tärkeitä palveluja.

Taloudellinen liikkumavara on useimmissa kunnissa pieni. On silti tärkeää miten tuota liikkumavaraa käytetään ja mihin suuntaan kuljetaan. Lisätäänkö vai vähennetäänkö oikeudenmukaisuutta ja kunnallista demokratiaa.
Ehdokkaan tärkeitä ominaisuuksia ovat halu ja kyky käyttää arkijärkeä.
On syytä muistaa, että IPU:n ehdokkaat tekevät puoluetta tunnetuksi ja luovat kuvaa siitä.

Hyvän vaalituloksen takaa varmimmin hyvä ja mahdollisimman laaja ehdokaslista. Työ tärkeiden asioiden puolesta on joka tapauksessa arvokasta.

Käytännön toimet

 

Täydennä ystävällisesti kaikki tietosi alle, jotta ehdokkuuden käsittely on mahdollisimman helppoa. Tietosi ovat luottamuksellisia eikä niitä anneta ulkopuolisille, pois lukien ehdokasasetteluun liittyvät tiedot niille tahoille, joille ne kuuluvat.

Muista myös rastittaa kohta "Sitoutumaton", mikäli olet sitoutumaton ehdokas. Rastita myös kohta "Julkaistaan vasta lopullisessa asettelussa" mikäli et halua ehdokkuuttasi julki ennen 2017 tehtävää lopullista ehdokasasettelua.

Huomaathan, että * tarkoittaa pakollista tietoa. pakollinen tieto!

Kunnallisvaaliehdokkaan 2017 henkilötiedot

Kunnallisvaalit ovat 9.4.2017

Perustiedot
-----------------------------

: Etunimet (Kaikki viralliset oikeassa järjestyksessä) *

: Kutsumanimi *

: Sukunimi *

: Lähiosoite *

: Postinumero *

: Postitoimipaikka *

: Maa (jos Suomi, jätä tyhjäksi)

: Kotikunta *

Anna puhelinnumerosi alle. Jos sinulla vain yksi numero, ja se on julkinen, täytä se molempiin kenttiin.
: Puhelin - vain sisäiseen käyttöön *
: Puhelin - julkinen tieto *

: Sähköpostiosoite - Email
: Twitter-tunnuksesi
: Blogisi nettiosoite
: Ehdokassivustosi nettiosoite

: Syntymävuotesi (vuosi muotoa VVVV, esim 1982 neljällä numerolla) *
: Syntymäkuukautesi (kuukausi muotoa KK - esim tammikuu on 01) *
: Syntymäpäiväsi (päivä muotoa PV) *

: Äidinkieli *

: (Muu äidinkieli - mikä?)

Lisätietoja
-----------------------------
: Arvo / ammatti, joka ilmoitetaan ehdokkaan ammatiksi *

: Sitoutumaton? *

: Milloin ehdokkuutesi on julkinen tieto? *

Vapaaehtoiset tiedot
-----------------------------
: Kuvatiedosto, jossa virallinen ehdokaskuvasi.
Huomaa koon pitää olla niin suuri, että pitkän sivun koko on 2000 pikseliä. Kokoraja 6 MT. Tiedostoina kelpaavat gif,jpg,jpeg,png -muotoiset kuvatiedostot.

: Kielitaitosi, listaa sujuvasti osaamasi kielet.

: Koulutus

Tähän ne tiedot, jotka haluat nettisivuillemme ehdokkaan kuvaus kohtaan. Tässä voit kertoa tarvittaessa myös lisää itsestäsi (luottamustoimet, harrastukset jne..)

: Roskapostin esto (laske summa yhteen) ja anna tulos numerona.

Tarkista vielä kerran, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein. Jälkikäteen tietojen muuttaminen on paljon vaikeampaa kuin huolellisuus ja tarkkaavaisuus tässä vaiheessa!

--- Ehdokkaaksi ilmoittautuminen ei ole tae puolueen ehdokkuudelle ---

Itsenäisyyspuolueen kuntavaaliehdokkaaksi voi pääsääntöisesti asettua henkilö, joka hyväksyy IPU:n kuntavaaliohjelman, allekirjoittaa IPU:n ehdokkaan sitoumuksen, ja suostumuslomakkeen http://www.vaalit.fi/material/attachments/vaalit/vaalit/kunnallisvaalit/ehdokasasettelulomakkeet/iFBhhrtOp/Kuv05.pdf

IPU:n ehdokkaaksi voi lähteä myös sitoutumattomana.

Kaikki kuntavaalien ehdokasasettelulomakkeet löytyvät oikeusministeriön sivulta http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/kunnallisvaalit/vaalikelpoisuusjaehdokasasettelu/ehdokasasettelulomakkeet-kunnallisvaalit.html

Jos olet epävarma siitä onko kunnassasi IPU:n toimintaa, kysy puoluesihteeriltä puoluesihteeri@ipu.fi tai p. 045-672 0025.

Vaaliasiamiehen tehtävänä on huolehtia, että kaikki ehdokasasetteluun tarvittavat lomakkeet on täytetty asianmukaisesti ja ne viedään ajoissa keskusvaalilautakunnalle. Lomakkeisiin kuuluu myös puolueen ”Ilmoitus keskusvaalilautakunnalle puolueen jäseniä kunnassa edustavasta yhdistyksestä”, jonka puolue toimittaa vaaliasiamiehelle.